ТОП продукти на THERABAND

Ластиците за тренировка на THERABAND са подлагани на дългогодишни тестове, за да се докаже, че пациентите прогресират при поставяне на конкретни цели:

 • по-голяма гъвкавост и обем на движение;
 • подобряване функицята на ставите
 • подобряване на баланса и силата на мускулите.

Компанията THERABAND  се ангажирана да насърчава научните изследвания и да подпомагат терапевтите.

THERABAND е марката, на която водещи специалисти в света се доверяват вече 30 години.

Официален онлайн магазин на ТheraBand България. 

Chervena elastichna THERABANBD 2

Тренировъчните топки ProSeries SCP® на THERABAND се използват в кинезитерапията, фитнеса и спортната тренировка, често са нарични фитбол, фитнес топка, голям терапевтична топка и др. Те служат за укрепване на мускулите на гърба, увеличаване на обхвата на движение в ставите, подобряване на баланса и координация. Упражненията на тренировъчните топки ProSeries SCP® на THERABAND са подходящо допълнение към лечението на неврологични заболявания и коригиране на стойката. Тренировъчните топки ProSeries SCP® на THERABAND често се използват като алтернатива на обикновените столове в офиса и дома. Предимства на тренировъчните топки ProSeries SCP® на THERABAND :
-Устойчиви на високи динамични натоварвания
-Увеличаване на обхвата и размера на упражнения
-Изработени са от специални, устойчиви материали, които намаляват риска от внезапно изпускане при спукване
-Произведени в Германия

Изборът на размер топка зависи от индивидуалния ръст и специфичните потребности на клиента/пациента.
За най-добри резултати винаги се консултирайте с Вашия терапевт или треньор.

Официален онлайн магазин на ТheraBand България 

TheraBand Флексбар е гъвкав и устойчив уред с ръбеста повърхност за по-голямо сцепление по време на употреба. Той се използва за подобряване силата на захвата и стабилизация на горния крайник чрез огъване, усукване или движение на трептене. Клиничните изследвания доказват ефективността при упражнения с флексбар при тенис лакът.
TheraBand Флексбар е с дължина 30,5 см и е изработен от естествена гума в 4 прогресивни нива на съпротивление, в съответствие с възможностите и потребностите на клиента/пациента.

Официален онлайн магазин на ТheraBand България.

Осем нива на цветна прогресия

Ластици за тренировка и въженца на THERABAND са ефективни и опростени. Те са гъвкави, лесни за съхранение и на ниска цена. Те са един обединяващ и лесендостъпен начин за:

 • увеличане гъвкавостта и обема на движение;
 • подобряване фунцията на ставите;
 • подобряване на баланса;
 • укрепване на мускулатурата;
 • минимализиране натиска върху ставите;
 • намаляване риска от наранявания.

Ластици за тренировка на THERABAND се използват при рехабилитация на травми, за повлияване функцията на ставите и подобряване на спортните постижения. Осемте нива на цветна прогресия индикира напредък от едно ниво към следващото.

Различните цветове на THERABAND оказват прогресивно съпротивление с увеличаване плътността на материала, стартира се  най-лек ластик към ластици с по-голямо съпротивление от  бял, жълт, червен, зелен, син, черен, сребърн до златен цвят.

Еластичното съпротивление зависи от процента на разтягане. Ластиците и въженцата са калибрирани, така че прогресиращото нарастване на съпротивлението е с 25% при всеки следващ цвят от бял, през жълт, червен, зелен, син до черен, и с 40% от сребърен до златен. Това означава, че цветната прогресията на THERABAND може лесно да се обясни на пациентите и да се запомни.

Продуктите за еластично съпротивление вингаи следват цветните стъпки при прогресиращото нарастване на съпротивлението.

Единствените оригинални продукти за еластично съпротивление на пазара са с марката на THERABAND. Всички останали продукти са реплика и не притежават уникалните качества на THERABAND.

aktivna rehab

СИСТЕМА ЗА ПРОГРЕСИРАЩО ЕЛАСТИЧНО СЪПРОТИВЛЕНИЕ

Еластичните ленти THERABAND  са появяват на пазара преди повече от 30 години. Те са оригиналът в този отрасъл  с единствената уникална  система за прогресиращо еластично съпротивление.

Днес гамата от продукти с еластично съпротивление обхваща:

 • Tubing – еластични въженца;
 • Loop – еластична примка;
 • CLX – Consecutive Loops – най-новият продукт със световна промоция 01.01.2015г.;
 • Tuning loop – еластични примки с маншети;
 • FlexBar;
 • Безлатексови продукти и редица аксесоари, конфигурации и опаковки.

Продуктите с еластично съпротивление могат да се комбинират с големи терапевтични топки, продукти за баланс (балансьори, стъпки от пяна), Флексбар, макара за раздвижване на рамо -Shoulder Pulley, масажори, уреди за терапия на ръка,  уреди за аква гимнастика и множество други решения, които допълват  Системата от упражнения с еластично съпротивление.

Мнението на специалистите

„Причината THERABAND да се откроява в нашия отрасъл е решението на Performance Health Ltd. да тества клиничните постижения, в следствие на употребата на продуктите на THERABAND . Бъдете сигурни, че когато един продукт на THERABAND е намерил приложение в практиката Ви, той вече е бил тестван и изследван от независими специалисти. THERABAND продуктите предоставят на терапевта възможно най-високо качество, доказано с протоколи, които подкрепят тяхната употреба. В резултат на това нашите пациенти получават най-високо качество на рехабилитация. Аз съм длъжен да осигуря това ниво за всички мои пациенти, ето защо е мой дълг да използвам THERABAND.“

Сю Фалсоун, физиотерапевт
Специалист по спортна физиотерапия (SCS), Сертифициран треньор (ATC),
Заместник директор на Performance Physical Therapy and Team Sports
Старши треньор и физиотерапевт на Los Angeles Dodgers
„THERABAND създадоха революционен модел за спорт, рекреация и рехабилитация. Използвам научната платформата на THERABAND Academy, за да подпомагам лечението на моите пациенти. Инициатор съм на THERABAND Academy България и мога да кажа, че всички колеги, които обучих се заразиха с ентусиазма на THERABAND.“

Борислав Чонгов, кинезитерапевт
THERABAND инструктор – ниво черен, награда на THERABAND за Best New Comer 2012/2013
МЦ „Ортомед“ Горна Баня
„Уеб сайтът и блогът на Академия THERABAND са огромен научен ресурс за студенти и терапевти. На сайта можете да търсите информация по различни критерии: състояние, нараняване, по част от тялото и т.н. Блогът на THERABAND Academy ме държи в течение за новите публикациите, свързани с еластичното съпротивление. Аз наистина оценявам инвестицията, която е направена в научните изследвания, образованието и средствата, предоставени от Академията.“

Доцент, доктор Марк А. Адерсън, Физиотерапевт
Катедра по рехабилитация, Университет на щата Оклахома

CLX – consecutive loops  е новата разработка на THERABAND. Проектът по създаването на CLX стартира преди повече от 4 години. Той е иницииран от необходимостта за усъвършенстване ефективността при работа с еластично съпротивление и оптимизиране на този процес. Създаден е въз основа на научни изследвания и гледната точка на хиляди специалисти и потребители.

Многофункционалният CLX съчетава в едно различни уреди- еластични ленти, примки (т.н. лупове), въженца, ръкохватки и асисти. С интуитивния си дизайн CLX улеснява изпълняването на упражненията- лесен захват и по-малко допълнителни аксесоари. Свързаните лупове на CLX позволяват позицията Hands-Free.

Първият CLX курс в България се проведе през 2016г., с  лектор Борислав Чонгов, който през 2015 година премина специализираното обучение на THERABAND за работа с CLX  в германския град Кьолн.

 

Историята на THERABAND

Марката TheraBand ™

Еластичните ленти на THERABAND  са продукт, разработен от компанията The Hygenic Corporation през 1975 г. по молба на двама физиотерапевти. Те  използвали в своите програми за възстановяване на пациенти зъболекарски кофердам (еластично платно от латекс, което изолира зъбите от слюнката при стоматологични интервенции). Първите, създадени за рехабилитация еластични ленти на THERABAND  се произвеждат само в черен цвят.  През 1978 г., компанията разработва осем цвята и създава осемте нива на еластично съпротивление.

Системата за прогресиращо еластично съпротивление на THERABAND  се използва като инструмент за рехабилитация и възстановяване на мускулни и ставни функции, за подобряване на кондицията, баланса и мускулната сила.

Марката THERABAND излиза на пазара преди повече от 30 години. Днес тя е единствената оригинална система за прогресиращо еластично съпротивление. В световен мащаб сред специалистите физиотерапевти THERABAND се радва на най-висока международна репутация за качество и ефективност.

Марката THERABAND  е лидер в производството и разработването на нови продукти за рехабилитация.. През 1999 г. компанията основава THERABAND Academy-международна организация, съставена от водещи лекари, терапевти и университетски преподаватели. Тяхната цел е да откриват, инициират и подпомагат нови изследвания за превенция от заболявания, лечение на наранявания и изграждане на сила чрез различни видове упражнения за рехабилитация и да запознават с тях специалистите по света.

Източник http://www.thera-band.com/

Официален онлайн магазин на TheraBand България

Rucete gore