Комикс „Сколиоза“

Комиксът Сколиоза на български език

Комиксът „Сколиоза“ е най-доброто педагогическо средство за разбиране на сколиозата, създадено и приспособено, за да подпомогне възприемането на диагнозата от пациенти, деца и техните семейства.

Ани е на 12 години. Тя празнува своя рожден ден, когато забелязва издутина на гърба си. Скоро тя получава диагноза СКОЛИОЗА… Как ще се промени животът на Ани и нейното семейство? С какви препятствия ще се сблъскат? Кои са новите приятели, които Ани ще срещне?..

Сколиокомиксът излиза за първи път в превод на български език. Децата на България вече ще могат да се запознаят с Ани, сколиозата и това колко е важно да си помагаме.

Авторът Гарикоитц Аристеги е международен инструктор на BSPTS. Той успешно прилага Концпецията на Риго в лечението на сколиоза на деца от Испания и Южна Америка.

Сколиокомиксът е забавно четиво, разработено въз основа на научни доказателства, като се вземат предвид международните стандарти, определени от SRS (Scoliosis Research Scociety) и SOSORT (Society on Scoliosis Orthopedic and Rehabilitation Treatment)

Последните изследвания, публикувани от Weinstein, Schreiber, Kenny Bat, Tugba Kuru и GPC SOSORT 2018, са ориентир за развитието на неговото съдържание.

Поръчайте своя комикс онлайн!

ОЩЕ ПОЛЕЗНИ СТАТИИ
Как да подкрепим пациентите със сколиоза, как да успокоим тревожните родители? Ценни психологически съвети и стратегии в уебинара на SOSORT на тема "Психологически аспекти, свързани с оценката и лечението на идиопатична сколиоза при юноши и възрастни".
Съвременната кинезитерапия при гръбначни изкривявания се основава на иновативни методи като Концепцията на Риго, SEAS, FITS, Шрот терапия и др. Докладът “Съвременна кинезитерапия при гръбначни изкривявания” представя различните подходи към физиотерапевтичното лечение на гръбначни изкривявания в ракурса на историческия преглед и традициите в България.
Сколиозата те връхлита спонтанно, не пита, не чука на вратата, капризна е, мистериозна и необяснима. Тя се появява като вихрушка в живота ти, преобръща го и го променя, нареждайки се сред важните за теб неща в ежедневието, изискващи внимание и грижа – но накрая ще се запиташ, не е ли било за добро всъщност?
Получавайте месечния бюлетин на Сколио БГ

Научавайте първи всички новости, събития и интересни факти от света и България и бъдете правилно информирани с месечния бюлетин на Сколио БГ.

ТЕЛЕФОН И ИМЕЙЛ

0884 717 888
siz@siz.bg

АДРЕС

гр.София, 1404 ж.к. Стрелбище
бул.”Петко Ю. Тодоров”, блок 5

КАБИНЕТИ

Център “Спорт и здраве”
УСБАЛО “Проф. Бойчо Бойчев”
Медицински център “Медикеър”