Комикс „Сколиоза“

Комиксът Сколиоза на български език

Комиксът „Сколиоза“ е най-доброто педагогическо средство за разбиране на сколиозата, създадено и приспособено, за да подпомогне възприемането на диагнозата от пациенти, деца и техните семейства.

Ани е на 12 години. Тя празнува своя рожден ден, когато забелязва издутина на гърба си. Скоро тя получава диагноза СКОЛИОЗА… Как ще се промени животът на Ани и нейното семейство? С какви препятствия ще се сблъскат? Кои са новите приятели, които Ани ще срещне?..

Сколиокомиксът излиза за първи път в превод на български език. Децата на България вече ще могат да се запознаят с Ани, сколиозата и това колко е важно да си помагаме.

Авторът Гарикоитц Аристеги е международен инструктор на BSPTS. Той успешно прилага Концпецията на Риго в лечението на сколиоза на деца от Испания и Южна Америка.

Сколиокомиксът е забавно четиво, разработено въз основа на научни доказателства, като се вземат предвид международните стандарти, определени от SRS (Scoliosis Research Scociety) и SOSORT (Society on Scoliosis Orthopedic and Rehabilitation Treatment)

Последните изследвания, публикувани от Weinstein, Schreiber, Kenny Bat, Tugba Kuru и GPC SOSORT 2018, са ориентир за развитието на неговото съдържание.

Поръчайте своя комикс онлайн!

ОЩЕ ПОЛЕЗНИ СТАТИИ
Изследването с Форметрик дава най-близка оценка за наличие на сколиоза без рентгеново облъчване. Компютърен софтуер анализира изкривяването на линиите и с помощта на метода Фотометрия генерира триизмерен модел на повърхността.
Лагерът цели специализираната физиотерапия да бъде приложена интензивно, в съчетание с висока физическа активност. Децата ще бъдат потопени в различна от ежедневието среда, сред природата и в комапнията на свои връстници.
„Практическа педиатрия“ е специализираното научно списание за педиатри и общопрактикуващи лекари. В авторската си статията Борислав Чонгов обяснява по какво се различават някои от съвременните методи за лечение на адолесцентна сколиоза....
Получавайте месечния бюлетин на Сколио БГ

Научавайте първи всички новости, събития и интересни факти от света и България и бъдете правилно информирани с месечния бюлетин на Сколио БГ.

ТЕЛЕФОН И ИМЕЙЛ

0884 717 888
siz@siz.bg

АДРЕС

гр.София, 1404 ж.к. Стрелбище
бул.”Петко Ю. Тодоров”, блок 5

КАБИНЕТИ

Център “Спорт и здраве”
УСБАЛО “Проф. Бойчо Бойчев”
Медицински център “Медикеър”