Български лекари, кинезитерапевти, треньори и деца се събраха заедно на първата детска конференция: ”Аз и сколиозата”

Получавайте месечния
бюлетин на Сколио БГ

Сколиоза

“Аз и сколиозата” акцентира върху успехите на българските специалисти, високото ниво на лечение на сколиозата у нас. Основният фокус падна върху децата, за които сколиозата е едно преодолимо препятствие. Те се осмелиха да излязат пред всички, за да дадат кураж на тези, които се притесняват и да им покажат, че всичко е възможно. .
В част 2 на наръчника, психологът Емилия Крушков предоставя практически съвети за мотивация при рехабилитация на деца със сколиоза. Съветите обхващат как да се съчетаят рехабилитационните упражнения с ежедневието на детето, като се набляга на изграждането на умения за управление на времето. Крушков предлага стратегии за насърчаване на децата да правят упражненията.
Запознайте се със Силвия Койчева, кинезитерапевт с богат опит в лечението на гръбначни изкривявания при деца. Научете как тя мотивира децата да преодолеят сколиозата и да следват мечтите си. Присъединете се към нас за откритите тренировки по естетическа изправителна гимнастика в Декатлон Витоша през юни.
Ако сте родител и сте разбрали, че вашето дете има сколиоза, вероятно сте изпитали различни емоции - от тревога до вина. Това е напълно нормално и е важно да знаете, че не сте сами. В онлайн наръчника "Сколиоза при деца - практически съвети за родители" ще откриете практични съвети и насоки как да се адаптирате към тази нова ситуация.
Вижте новите технологии в кинезитерапията и гръбначната хирургия в УСБАЛ “Проф. Бойчо Бойчев” – Горна Баня. Д-р Евгений Медникаров представя уреда Kineo за изокинетична тренировка, а д-р Борислав Чонгов демонстрира Форметрик 4D за диагностика на гръбначни изкривявания без облъчване.
Как да подкрепим пациентите със сколиоза, как да успокоим тревожните родители? Ценни психологически съвети и стратегии в уебинара на SOSORT на тема "Психологически аспекти, свързани с оценката и лечението на идиопатична сколиоза при юноши и възрастни".
Съвременната кинезитерапия при гръбначни изкривявания се основава на иновативни методи като Концепцията на Риго, SEAS, FITS, Шрот терапия и др. Докладът “Съвременна кинезитерапия при гръбначни изкривявания” представя различните подходи към физиотерапевтичното лечение на гръбначни изкривявания в ракурса на историческия преглед и традициите в България.
Иновация в полза на пациента. Форметрик използва видео растерна стереография за безопасно и точно проследяване на гръбначни изкривявания без облъчване. Кинезитерапевтът Борислав Чонгов от УСБАЛО “Проф. Бойчо Бойчев” обяснява как новата технология помага на децата със сколиоза. Гледайте интервюто на NOVA NEWS в предаването “Пулс” с Гергана Добрева.
Сколиозата те връхлита спонтанно, не пита, не чука на вратата, капризна е, мистериозна и необяснима. Тя се появява като вихрушка в живота ти, преобръща го и го променя, нареждайки се сред важните за теб неща в ежедневието, изискващи внимание и грижа – но накрая ще се запиташ, не е ли било за добро всъщност?
Децата със сколиоза се справят успешно в живота и винаги успяват да извлекат безграничния потенциал от предизвикателствата, точно както Теди приема своята сколиоза я превръща в творчество.
Изследването с Форметрик дава най-близка оценка за наличие на сколиоза без рентгеново облъчване. Компютърен софтуер анализира изкривяването на линиите и с помощта на метода Фотометрия генерира триизмерен модел на повърхността.
Лагерът цели специализираната физиотерапия да бъде приложена интензивно, в съчетание с висока физическа активност. Децата ще бъдат потопени в различна от ежедневието среда, сред природата и в комапнията на свои връстници.
„Практическа педиатрия“ е специализираното научно списание за педиатри и общопрактикуващи лекари. В авторската си статията Борислав Чонгов обяснява по какво се различават някои от съвременните методи за лечение на адолесцентна сколиоза....
В момента в България няма обща, стандартизирана система от скрининги за гръбначни изкривявания и плоскостъпие, насочени към ранното им откриване. Липсата на стандартизация може да доведе до фалшиво отрицателни или фалшиво положителни резултати от прегледите.
Получавайте месечния бюлетин на Сколио БГ

Научавайте първи всички новости, събития и интересни факти от света и България и бъдете правилно информирани с месечния бюлетин на Сколио БГ.