Scoliosis Summer School- Лагер за деца с гръбначни изкривявания

КАКВО Е SCOLIOSIS SUMMER SCHOOL?

Летният лагер за деца със сколиоза – Scoliosis Summer School се провежда на национална спортна база „Белмекен“.
 
Лагерът включва високо интензивна физиотерапевтична програма от:
  • специфични физиотерапевтични упражнения при сколиоза (СФУС), според принципите на Шрот, Концепцията на Риго, SEAS, ISST, FITS;
  • походи и разходки от високопланинската база, която се намира на 2050 метра надморска височина;
  • много упражнения на стадион, в мултифункционални зали и в басейна.
Използваме всяка възможност, за да дишаме дълбоко и да правим упражнения на открито под слънцето на Рила планина, на чист въздух, така както самата Катерина Шрот е практикувала.
 
Нека си припомним какво казва създателката на автентичните шрот упражнения Катерина Шрот:
„Чистият, свеж, живителен въздух има и друг физиологичен ефект:  Има аромат на природа. Той кара всички живи същества да дишат дълбоко. Постоянното лечение на открито трябва да бъде с приоритет, защото това е своеобразна въздушна баня, която представлява най-меката и не усложнена биологична форма на лечение.“
 
Екип от ентусиазирани специалисти ще придружават децата през целия престой: Борислав Чонгов, Веселин Пенков, Силвия Койчева, Весела Кръстева, Венцислав Пеев (МБАЛ- Велинград & Медицински център- Велинград 2017).
 
Очакваме ви и тази година!
 
Запишете се на Scoliosis Summer School.
 
Scoliosis Summer School е „училище“, в което децата придобиват умения как да изградят своето ежедневие, за да бъдат здрави и щастливи.
ОЩЕ ПОЛЕЗНИ СТАТИИ
Изследването с Форметрик дава най-близка оценка за наличие на сколиоза без рентгеново облъчване. Компютърен софтуер анализира изкривяването на линиите и с помощта на метода Фотометрия генерира триизмерен модел на повърхността.
„Практическа педиатрия“ е специализираното научно списание за педиатри и общопрактикуващи лекари. В авторската си статията Борислав Чонгов обяснява по какво се различават някои от съвременните методи за лечение на адолесцентна сколиоза....
Комиксът „Сколиоза“ е най-доброто педагогическо средство за разбиране на сколиозата, създадено и приспособено, за да подпомогне възприемането на диагнозата от пациенти, деца и техните семейства.
Получавайте месечния бюлетин на Сколио БГ

Научавайте първи всички новости, събития и интересни факти от света и България и бъдете правилно информирани с месечния бюлетин на Сколио БГ.

ТЕЛЕФОН И ИМЕЙЛ

0884 717 888
siz@siz.bg

АДРЕС

гр.София, 1404 ж.к. Стрелбище
бул.”Петко Ю. Тодоров”, блок 5

КАБИНЕТИ

Център “Спорт и здраве”
УСБАЛО “Проф. Бойчо Бойчев”
Медицински център “Медикеър”