Scoliosis Summer School- Лагер за деца с гръбначни изкривявания

КАКВО Е SCOLIOSIS SUMMER SCHOOL?

Летният лагер за деца със сколиоза – Scoliosis Summer School се провежда на национална спортна база „Белмекен“.
 
Лагерът включва високо интензивна физиотерапевтична програма от:
  • специфични физиотерапевтични упражнения при сколиоза (СФУС), според принципите на Шрот, Концепцията на Риго, SEAS, ISST, FITS;
  • походи и разходки от високопланинската база, която се намира на 2050 метра надморска височина;
  • много упражнения на стадион, в мултифункционални зали и в басейна.
Използваме всяка възможност, за да дишаме дълбоко и да правим упражнения на открито под слънцето на Рила планина, на чист въздух, така както самата Катерина Шрот е практикувала.
 
Нека си припомним какво казва създателката на автентичните шрот упражнения Катерина Шрот:
„Чистият, свеж, живителен въздух има и друг физиологичен ефект:  Има аромат на природа. Той кара всички живи същества да дишат дълбоко. Постоянното лечение на открито трябва да бъде с приоритет, защото това е своеобразна въздушна баня, която представлява най-меката и не усложнена биологична форма на лечение.“
 
Екип от ентусиазирани специалисти ще придружават децата през целия престой: Борислав Чонгов, Веселин Пенков, Силвия Койчева, Весела Кръстева, Венцислав Пеев (МБАЛ- Велинград & Медицински център- Велинград 2017).
 
Очакваме ви и тази година!
 
Запишете се на Scoliosis Summer School.
 
Scoliosis Summer School е „училище“, в което децата придобиват умения как да изградят своето ежедневие, за да бъдат здрави и щастливи.
ОЩЕ ПОЛЕЗНИ СТАТИИ
В част 2 на наръчника, психологът Емилия Крушков предоставя практически съвети за мотивация при рехабилитация на деца със сколиоза. Съветите обхващат как да се съчетаят рехабилитационните упражнения с ежедневието на детето, като се набляга на изграждането на умения за управление на времето. Крушков предлага стратегии за насърчаване на децата да правят упражненията.
Запознайте се със Силвия Койчева, кинезитерапевт с богат опит в лечението на гръбначни изкривявания при деца. Научете как тя мотивира децата да преодолеят сколиозата и да следват мечтите си. Присъединете се към нас за откритите тренировки по естетическа изправителна гимнастика в Декатлон Витоша през юни.
Ако сте родител и сте разбрали, че вашето дете има сколиоза, вероятно сте изпитали различни емоции - от тревога до вина. Това е напълно нормално и е важно да знаете, че не сте сами. В онлайн наръчника "Сколиоза при деца - практически съвети за родители" ще откриете практични съвети и насоки как да се адаптирате към тази нова ситуация.
Получавайте месечния бюлетин на Сколио БГ

Научавайте първи всички новости, събития и интересни факти от света и България и бъдете правилно информирани с месечния бюлетин на Сколио БГ.

ТЕЛЕФОН И ИМЕЙЛ
0884 717 888
siz@siz.bg
АДРЕС
гр.София, 1404 ж.к. Стрелбище
бул.”Петко Ю. Тодоров”, блок 5
КАБИНЕТИ
Център “Спорт и здраве”
УСБАЛО “Проф. Бойчо Бойчев”
Медицински център “Медикеър”