Безплатни профилактични прегледи за гръбначни изкривявания по случай деня на детето – 1 юни в УСБАЛ по ортопедия “Проф. Бойчо Бойчев”

Форметрик-новаторска технология за светлооптичен 3D/4D анализ на гръбначния стълб и стойката

ФОРМЕТРИК
АПАРАТ ЗА ВИДЕО РАСТЕРНА СТЕРЕОГРАФИЯ БЕЗ РЕНТГЕНОВО ОБЛЪЧВАНЕ

Изследването с Форметрик (DIERS formetric) дава най-близка оценка за наличие на сколиоза без рентгеново облъчване. С помощта на обикновен сноп безвредна светлина може да се направи анализ на гръбначния стълб на база топографията на гърба. 

Компютърен софтуер анализира изкривяването на линиите и с помощта на метода Фотометрия генерира триизмерен модел на повърхността, който е съпоставим гипсова отливка. В сравнение с рентгеновата снимка, Форметрик предлага пълна информация за статиката и стойката на тялото само в един измервателен процес-извивките на гръбначния стълб (сагитално и фронтално), ротация на прешлените и позицията на таза. Включително и мускулен дисбаланс може да бъде открит въз основа на изображението на кривините на гръбната повърхност.

Форметрик показва 76 параметъра при заснемане само за 6 секунди. Множество научни проучвания показват висока степен на съвпадения между оценката с Форметрик и рентгеновата снимка. 

Форметрик дава още информация за:

  • степента на сколиозата като измерва сколиотичния ъгъл;
  • ъгъла на кифозата, лордозата и страничните отклонения;
  • разликата в дължината на долните крайници;
  • наклон на таза, ротация, торзия; 
  • болкови синдроми свързани със стойката на тялото.

Безплатните профилактични прегледи са подходящи за всички деца, за които има съмнения за гръбначно изкривяване. Също и за деца, които имат сколиоза за проследяване на ефекта от упражненията и корсетолечението без рентгеново облъчване.

Консултациите ще се осъществят с предварително записване.
Записвания на телефон: 0884717888
Прегледите ще започнат в 8:30 часа и ще продължат до 15:00 часа на 1 юни 2023 г.
Място на провеждане: УСБАЛ по Ортопедия „Проф. Бойчо Бойчев“
Адрес: София, бул. “Никола Петков”56
Кабинет: 4D Сколио контрол – Форметрик

Разгледайте категорията ни за сколиоза лечение

ОЩЕ ПОЛЕЗНИ СТАТИИ
Лагерът цели специализираната физиотерапия да бъде приложена интензивно, в съчетание с висока физическа активност. Децата ще бъдат потопени в различна от ежедневието среда, сред природата и в комапнията на свои връстници.
„Практическа педиатрия“ е специализираното научно списание за педиатри и общопрактикуващи лекари. В авторската си статията Борислав Чонгов обяснява по какво се различават някои от съвременните методи за лечение на адолесцентна сколиоза....
Комиксът „Сколиоза“ е най-доброто педагогическо средство за разбиране на сколиозата, създадено и приспособено, за да подпомогне възприемането на диагнозата от пациенти, деца и техните семейства.
Получавайте месечния бюлетин на Сколио БГ

Научавайте първи всички новости, събития и интересни факти от света и България и бъдете правилно информирани с месечния бюлетин на Сколио БГ.

ТЕЛЕФОН И ИМЕЙЛ

0884 717 888
siz@siz.bg

АДРЕС

гр.София, 1404 ж.к. Стрелбище
бул.”Петко Ю. Тодоров”, блок 5

КАБИНЕТИ

Център “Спорт и здраве”
УСБАЛО “Проф. Бойчо Бойчев”
Медицински център “Медикеър”