Безплатни профилактични прегледи за гръбначни изкривявания по случай деня на детето – 1 юни в УСБАЛ по ортопедия “Проф. Бойчо Бойчев”

Форметрик-новаторска технология за светлооптичен 3D/4D анализ на гръбначния стълб и стойката

ФОРМЕТРИК
АПАРАТ ЗА ВИДЕО РАСТЕРНА СТЕРЕОГРАФИЯ БЕЗ РЕНТГЕНОВО ОБЛЪЧВАНЕ

Изследването с Форметрик (DIERS formetric) дава най-близка оценка за наличие на сколиоза без рентгеново облъчване. С помощта на обикновен сноп безвредна светлина може да се направи анализ на гръбначния стълб на база топографията на гърба. 

Компютърен софтуер анализира изкривяването на линиите и с помощта на метода Фотометрия генерира триизмерен модел на повърхността, който е съпоставим гипсова отливка. В сравнение с рентгеновата снимка, Форметрик предлага пълна информация за статиката и стойката на тялото само в един измервателен процес-извивките на гръбначния стълб (сагитално и фронтално), ротация на прешлените и позицията на таза. Включително и мускулен дисбаланс може да бъде открит въз основа на изображението на кривините на гръбната повърхност.

Форметрик показва 76 параметъра при заснемане само за 6 секунди. Множество научни проучвания показват висока степен на съвпадения между оценката с Форметрик и рентгеновата снимка. 

Форметрик дава още информация за:

  • степента на сколиозата като измерва сколиотичния ъгъл;
  • ъгъла на кифозата, лордозата и страничните отклонения;
  • разликата в дължината на долните крайници;
  • наклон на таза, ротация, торзия; 
  • болкови синдроми свързани със стойката на тялото.

Безплатните профилактични прегледи са подходящи за всички деца, за които има съмнения за гръбначно изкривяване. Също и за деца, които имат сколиоза за проследяване на ефекта от упражненията и корсетолечението без рентгеново облъчване.

Консултациите ще се осъществят с предварително записване.
Записвания на телефон: 0884717888
Прегледите ще започнат в 8:30 часа и ще продължат до 15:00 часа на 1 юни 2023 г.
Място на провеждане: УСБАЛ по Ортопедия „Проф. Бойчо Бойчев“
Адрес: София, бул. “Никола Петков”56
Кабинет: 4D Сколио контрол – Форметрик

Разгледайте категорията ни за сколиоза лечение

ОЩЕ ПОЛЕЗНИ СТАТИИ
“Аз и сколиозата” акцентира върху успехите на българските специалисти, високото ниво на лечение на сколиозата у нас. Основният фокус падна върху децата, за които сколиозата е едно преодолимо препятствие. Те се осмелиха да излязат пред всички, за да дадат кураж на тези, които се притесняват и да им покажат, че всичко е възможно. .
В част 2 на наръчника, психологът Емилия Крушков предоставя практически съвети за мотивация при рехабилитация на деца със сколиоза. Съветите обхващат как да се съчетаят рехабилитационните упражнения с ежедневието на детето, като се набляга на изграждането на умения за управление на времето. Крушков предлага стратегии за насърчаване на децата да правят упражненията.
Получавайте месечния бюлетин на Сколио БГ

Научавайте първи всички новости, събития и интересни факти от света и България и бъдете правилно информирани с месечния бюлетин на Сколио БГ.

ТЕЛЕФОН И ИМЕЙЛ
0884 717 888
siz@siz.bg
АДРЕС
гр.София, 1404 ж.к. Стрелбище
бул.”Петко Ю. Тодоров”, блок 5
КАБИНЕТИ
Център “Спорт и здраве”
УСБАЛО “Проф. Бойчо Бойчев”
Медицински център “Медикеър”