CLX – многофункционален, вдъхновяващ, ефективен

CLX – consecutive loops  е новата разработка на THERABAND. Проектът по създаването на CLX стартира преди повече от 4 години. Той е иницииран от необходимостта за усъвършенстване ефективността при работа с еластично съпротивление и оптимизиране на този процес. Създаден е въз основа на научни изследвания и гледната точка на хиляди специалисти и потребители.

Многофункционалният CLX съчетава в едно различни уреди- еластични ленти, примки (т.н. лупове), въженца, ръкохватки и асисти.

С интуитивния си дизайн CLX улеснява изпълняването на упражненията- лесен захват и по-малко допълнителни аксесоари.

Свързаните лупове на CLX позволяват позицията Hands-Free.

Първият CLX курс в България се проведе през 2016г., с  лектор Борислав Чонгов, който през 2015 година премина специализираното обучение на THERABAND за работа с CLX  в германския град Кьолн.

РЕГИСТРАЦИЯРЕГИСТРАЦИЯ

Усъвършенствайте клиничната ефективност с гамата на THERABAND!

THERABAND ОБУЧЕНИЯ България 2017

Борислав Чонгов THERABAND лектор

Качествено обучение за специалисти

Спорт и здраве организира обучения за специалисти- физиотерапевти, кинезитерапевти, рехабилитатори, преподаватаели по кинезитерапия, треньори и спортисти в рамките на международната организация THERABAND Academy. През 2012 г. е проведен първият базов курс в Национална спортна академия „Васил Левски“, а от 2013 г. базовият курс е включен към програмата на Асоциацията на физотерапевтите в България. До този момент през обучителната програма на THERABAND Academy България са преминали редица специалисти от страната и чужбина. Днес методът се използва в клиниката в болници в София, Варна, Пловдив, домове за медикосоциални грижи и спортно-възстановителни центрове.

Специалистите, преминали курсовете на THERABAND Academy България, остават в течение с най-новите открития за рехабилитация на световната марка. Те разполагат с възможността за обмяна на опит и партньорство. След изнасяне на пръвите доклади на Борислав Чонгов с резултати от клиничната практика на научни конгреси и конференции, последва голям интерес и публикации от ВМА София – Анна Николова, НСА София – ст. ас. Гергана Марковска, МБАЛ Пълмед Пловдив – Радослав Енчев и много други.

Защо продължаваме да учим?

Основната ни цел е да насърчаваме развитието на професионалистите, за да издигнем нивото на кинезитерапията в България, на мястото което заслужава.
Професионалистите работят за превенция на здравето на пациентите! Да бъдем здрави!
Създаването на конкуренция ще повиши полезната стойност на кинезитерапевтичните услуги в България.

Проведени курсове

БАЗОВ КУРС:
„ЕЛАСТИЧНО СЪПРОТИВЛЕНИЕ, ПРОПРИОЦЕПТИВНА ТРЕНИРОВКА И МИОФАСЦИАЛНА РЕЛАКСАЦИЯ ВЪВ ФИЗИКАЛНАТА ТЕРАПИЯ И СПОРТА”

7-8 ноември 2015г., хотел Сити Авеню, София

pic plakat

БАЗОВ КУРС:
„ЕЛАСТИЧНО СЪПРОТИВЛЕНИЕ, ПРОПРИОЦЕПТИВНА ТРЕНИРОВКА И МИОФАСЦИАЛНА РЕЛАКСАЦИЯ ВЪВ ФИЗИКАЛНАТА ТЕРАПИЯ И СПОРТА”

18-19 април 2015г., хотел Сити Авеню, София

pic plakat varna

БАЗОВ КУРС:
„ЕЛАСТИЧНО СЪПРОТИВЛЕНИЕ, ПРОПРИОЦЕПТИВНА ТРЕНИРОВКА И МИОФАСЦИАЛНА РЕЛАКСАЦИЯ ВЪВ ФИЗИКАЛНАТА ТЕРАПИЯ И СПОРТА”

23-24 май 2015г., хотел Голдън Тюлип, Варна